Det blev en tråkig uddamålsförlust mot Halmstad under söndagseftermiddagen. HBK kunde gå till halvtidsvila med en 2-0-ledning efter en svag inledning av BoIS, som repade sig i den andra halvleken, men HBK höll undan och vann till slut med 3-2.

Halmstad inledde matchen bättre än BoIS, även om de första 10 minuterna var ganska jämna. HBK tog sig dock till matchens första målchans efter att Boman slitit sig loss längs vänsterkanten och spelat in bollen mot Boakye på bortre stolpen. Boakye missade dock bollen och Fofana kunde rensa undan bollen till hörna.

BoIS första skott mot mål fick Robin Book efter 16 minuter på en hörnretur. Skottet såg vasst ut, men blockerades till hörna. Book fick även chansen på den efterföljande hörnan, men då blev avslutet mindre lyckat.

BoIS hade svårt att komma ur HBKs press under de första 30 minuterna och kunde inte skapa något vidare bollinnehav på offensiv planhalva som de brukar. HBK var även hetare i andrabollspelet där BoIS inte vann speciellt mycket i början.

BoIS bästa chans i den första halvleken kom via en bollvinst på högerkanten efter 30 minuters spel. Ayer spelade upp bollen till Seljmani som i sin tur satte Beqaj i djupet. Beqaj försökte i sin tur spela in bollen snett inåt där både Seljmani och Fofana fanns, men trots det gick bollen rakt igenom straffområdet. Här kändes det som att BoIS också var på väg in i matchen, och kunde skapa lite mer bollinnehav, men då skulle Halmstad ta ledningen.

Efter en fast situation nickades bollen ut till Ahlstrand som vände ut till Boakye via Djurics. Boakye tog bollen mot kortsidan och spelade in bollen snett inåt till Wiedesheim-Paul som var kylig framför mål och satte 1-0.

BoIS tappade lite tempo igen efter ledningsmålet och med sekunder kvar i första halvlek slog Boakye ett inlägg från sin högerkant, bollen tog på armen på en glidtacklande Liljenbäck och Robert Daradic blåste straff. Wiedesheim-Paul stegade fram och slog en säker straff till 2-0.

I den andra halvleken skulle BoIS steppa upp ordentligt, och redan efter 2 minuter skulle BoIS ha reducerat. Keanin Ayer slog ett inlägg från höger och på den bortre stolpen dök Fofana upp och kunde språngnicka in 2-1. Nu skulle det bli match på riktigt, tänkte nog de flesta tillresta BoIS-supportrarna – men bara minuter senare skulle HBK få en kontring längs vänsterkanten. Bollen spelades in till Dusan Djuric som kom till skottläge centralt utanför straffområdet, skottet var hårt och gick rakt i krysset bakom Strömberg till 3-1.

Från minut 60 och framåt skulle BoIS skapa mängder med chanser och halvchanser, främst via Perparim Beqaj som hade fem skottförsök bara under de sista 30 minuterna. I den 59:e minuten vände han bort Bengtsson och fick ett bra skottläge, men skottet gick rakt på Nilsson i HBK-målet som räddade till hörna. Minuterna senare snodde han bollen från Bengtsson och kom mer eller mindre fri mot mål, men tog avslutet lite tidigt och Nilsson kunde återigen rädda till hörna.

Det kändes som att 3-2 var nära. Book var nära att placera in bollen efter 69 spelade minuter, och pep fick en ny chans i den 77:e att göra 3-2. Kort därefter skulle dock BoIS få straff. Seljmani tog sig in i straffområdet och hade Berntsson tätt inpå. Seljmani gick i backen och Daradic valde att blåsa straff. Nahom Girmai tog vara på den och satte den säkert mitt i mål.

Sista 10 minuterna blev en riktigt svängig historia där BoIS hade bra tryck, men HBK var ett par gånger en dragning ifrån friläge från halvplan. Beqaj skulle få matchens sista chans i den 92:e minuten när han försökte på halvvolley, men skottet blockerades. HBK kunde sedan jobba bort de sista minuterna och hålla undan till en 3-2-seger.