Ungdomsverksamhet

Varbergs BoIS FC har för tillfället 17 lag i sin ungdomsverksamhet. Vi har lag från 5 – 19 år varav 5 flicklag samt mixade lag i lägsta åldrarna. Vi jobbar ständigt för att våra ledare skall vara så välutbildade som möjligt för att kunna ge bästa möjlighet för våra spelare att utvecklas på och utanför planen. För att få styrning i sitt arbete har vi utarbetat en egen spelarutbildningsplan som vi kallar “Den Gröna Vägen”. Allt vi gör på och utanför planen skall också genomsyras av något vi kallar BoIS-andan som ni kan läsa mer om under fliken med samma namn.

Vi skall erbjuda fotbollsverksamhet, glädje, gemenskap och förutsättningar att utvecklas till alla personer med fotbolls- och föreningsengagemang, så att vi stimulerar deras utvecklingspotential och behov.

Vi skall vara den ledande fotbollsföreningen i Varbergs kommun, där föreningens medlemmar tillsammans hjälps åt att driva vår förenings utveckling, med stöd av vår värdegrund, för att förverkliga vår vision.

 

Fr.o.m 15 år så går man på killsidan in i vår akademiverksamhet där vi har avlönade huvudtränare för att sakta men säkert höja nivån på våra spelare och forma dem så bra som de själva vill & kan då vi strävar mot så många egenfostrade spelare som möjligt i vårt herrlag. Allt arbete vi gör i akademin och resten av ungdomsverksamheten leder också till poäng hos Unicoach som bedömer alla elitlags verksamhet och delar ut mellan 1 – 5 stjärnor utifrån flera olika kriterier. 2021 är vi stolta att hamna på 3 stjärnor. Hur Unicoach arbetar hittar ni mer information om på deras hemsida https://unicoach.se/certifieringen/

 

Ni hittar alla våra ungdomslag och kontaktuppgifter till dem på vår ungdomssida https://www.laget.se/varbergsboisungdom/