Det blev en oerhört trevlig hemmapremiär på Påskbergsvallen under söndagseftermiddagen. Varberg kunde till slut vinna med bekväma 3-1 efter att Nahom Girmai, Joakim Lindner och Perparim Beqaj gjort varsitt mål under den första halvleken.

Trelleborg inledde kanske bäst, men BoIS tog snabbt tag i taktpinnen och redan efter 16 minuter skulle BoIS-vinjetten ljuda för första gången ur högtalarna. Nahom Girmai fick bollen uppeggad fint och kunde snyggt placera in bollen i målvaktens vänstra stolpe.

Under denna period hade Trelleborg en man utanför banan med en huvudskada. Något som BoIS skulle utnyttja optimalt för bara fyra minuter efter 1-0 var BoIS framme igen. Robin Book vispade in en frispark som skarvades fram till Joakim Lindner som snyggt nickade bollen åt det håll målvakten kom ifrån, helt otagbart till 2-0.

Men, Trelleborg skulle komma tillbaka och i den 26:e minuten reducerade Trelleborg till 2-1. Trelleborgs bästa offensiva hot, Perry på vänsterkanten trixade in sig i straffområdet och serverade Jovanovic.

BoIS fortsatte dock att springa mycket och satte en bra, hög press på Trelleborgarna som inte alls kom till sin rätt ute på planen idag. När BoIS vann boll så spelade de rakt och snabbt och i den 32:a minuten kom Perparim Beqaj bra i djupet längs högerkanten – han vek inåt och sköt. Bollen gick som en projektil rakt upp i det bortre krysset och BoIS kunde gå till halvtidsvila med en 3-1-ledning.

I den andra halvleken försökte Trelleborg skapa lite möjligheter, och var nära ett par gånger. Men samtidigt som Trelleborg försökte skapa saker offensivt öppnade de upp sig rejält för BoIS, som var närmre både 4-1 och 5-1 än Trelleborg var 3-2. Tyvärr togs det lite felbeslut i avgörande lägen och målen uteblev.

Varberg fortsatte ha bra kontroll på matchen hela andra halvlek och Beqajs 3-1-mål i den 32:a minuten blev också slutresultatet.

Näst på tur för våra grönsvarta killar är Syrianska borta. Syrianska tog sig upp från division 1 förra året, genom en kvalvinst mot IFK Värnamo.

Stort tack till alla 1278 personer som kom till Vallen idag. Mot Brommapojkarna den 22 april hoppas vi på ännu mer publik!