Det blev en riktigt trevlig lördagseftermiddag för de 1424 besökarna på Påskbergsvallen idag. Vinst med 5-0 och en total överkörning av Syrianska som inte alls var med i matchen.

Redan från första minuten var det tydligt vilket lag på planen som ville ha de tre poängen mest. BoIS skapade första riktiga målchansen redan efter en minut då BoIS vann boll högt upp i planen. Book kom till skott med vänsterfoten från straffområdeslinjen, men bollen strök precis utanför.

BoIS fortsatte att skapa chanser och fasta situationer, men Syrianskas målvakt Dejan Garaca var stabil i luftrummet, och får nog ändå utses till Syrianskas bästa spelare idag, trots alla insläppta mål.

BoIS bästa chanser i inledningen fick Beqaj som kom snudd på fri mot målvakten två gånger i den första halvleken, men skotten mot bortre räddades båda gångerna.

1-0 skulle komma, men det dröjde till den 38:e minuten då Adama Fofana fick bollen utanför straffområdet. Fofana placerade bollen vid vänstra stolproten som om han aldrig gjort något annat.

2-0 skulle inte vänta på sig. Fem minuter senare skulle Beqaj revanschera sina missade chanser med en fin assist till Seljmani som störtade fram in i straffområdet och stötte in bollen i mål. 2-0 stod sig sedan till halvtidsvilan.

I den andra halvleken skulle BoIS fortsätta trumma på och skapa chanser. Asaad ersattes av Girmai 10 minuter in i andra och därefter var det målchans i nästan varje anfall. 3-0 kom i den 59:e minuten – Seljmani kunde enkelt sno bollen från Syrianskas mittback och frispelade Ejupi som distinkt placerade in bollen i mål.

Fem minuter efter 3-0-målet skulle det bli ännu tyngre för gästerna när Martin Falkeborn fick rött kort efter en rejäl glidtackling på Robin Book.

BoIS trummade på i anfallsvåg efter anfallsvåg och det var rejäla målchanser som missades. Beqaj missade friläge, Seljmani missade bra chanser och Ayer hade en superchans som räddades av Garaca.

4-0 skulle dock komma, i den 80:e minuten kom Seljmani i djupet och vrickade bollen över Garaca och kunde sen se bollen långsamt rulla in i mål. 5-0 kom kort därefter när Girmai tog hand om en retur och lyfte in bollen i mål.

BoIS skapade sen några chanser till, men något 6-0-mål blev det inte, utan matchen slutade 5-0 efter en riktigt bra match!

Nästa hemmamatch spelas redan på tisdag när Jönköpings Södra kommer till Vallen! Då hoppas vi att ni kommer och hejar!