Det blev tillslut oavgjort för BoIS borta mot Östers IF på Myresjöhus Arena under lördagseftermiddagen.

Matchen började precis som BoIS hade önskat. Med bollinnehav och goda intentioner framåt. Tyvärr saknades kvalitén i avgörande passningen och de riktigt farliga målchanserna uteblev.

Öster å andra sidan visade att de är vassa framåt via sina omställningar. Ofta genom Simon Helg, och det var även från han som visade vägen till Östers ledningsmål. Pyzdrowski räddar ett friläge från Helg i förstaläget, men i andraläget slår Helg in bollen i straffområdet. En boll som BoIS försvar bara skulle täcka ut till inspark, men Carl Johansson smet emellan och fick in bollen till Dragan Kapcevic som enkelt kunde sätta 1-0.

Efter målet förändrades inte matchbilden speciellt mycket. BoIS hade fortsatt mycket boll, men den avgörande passningen satt sällan där den skulle. I den 33:e minuten såg det dock ut som att det stämde hela vägen när Girmai hittade en boll i djupet till Fofana som slog in bollen mot Emeh som kom störtandes mot mål, men Silverholt kom emellan och avslutet gick via Silverholt och över ribban.

Inför den andra halvleken gjorde BoIS två byten. Joakim Lindner ersatte Sebastian Möller och Erik Zetterberg ersatte Zev Taublieb.

BoIS skulle också få en riktigt bra kvitteringschans direkt efter avspark. Emeh gjorde sig fri och hittade fram till Girmai i djupet. Girmai avancerade sig in i straffområdet. Girmai hade flertalet alternativ, men valde att gå på avslut själv. Skottet räddades av den nyinbytte Sobo i Östermålet och ut till hörna.

Kvitteringsmålet kom ändå till slut. Girmai hittade ut till Bergman som sedan hittade tillbaka till Girmai till höger om straffområdet. Girmai vek inåt i banan och sköt sedan distinkt mot den första stolpen. Sobo hann inte ner och bollen gick i mål.

Sista halvtimmen av matchen blev en böljande historia, där inget av lagen riktigt skapade några superchanser. Ejupi var närmst för BoIS i slutminuterna där han med ett av sina många skott under dagen men skottet gick tätt utanför. Domare Fredrik Hansson blåste sedan av matchen som slutade 1-1.

Nästa match för BoIS spelas hemma på Påskbergsvallen den 11 Augusti. Då kommer AFC Eskilstuna på besök och BoIS bjuder in till Fotbollsfest med fri entré och roliga aktiviteter på arenan! Varmt välkomna då!