Fr.o.m 1 januari är Unibet ny huvudpartner till Svensk Elitfotboll. Unibet kommer genom dedicerade satsningar tillsammans med Svensk Elitfotboll möjliggöra olika prioriterade utvecklingsrojekt för den svenska fotbollsfamiljen och de 32 klubbarna. De kommer vara en aktiv partner som bidrar till hela fotbollsupplevelsen. Från liga, klubbar och spelare till supporters och samhället i stort.

Unibet lanserar Hemmaklubben som en del av samarbetet med Svensk Elitfotboll. Välj din hemmaklubb och påverka hur 20 miljoner kronor fördelas mellan klubbarna i Allsvenskan och Superettan.

Totalt är 30 miljoner kronor avsatt för Hemmaklubben. Tio miljoner kronor är avsatta till Svensk Elitfotboll att dela ut till klubbarna i Allsvenskan och Superettan utifrån en fördelningsnyckel kopplat sportsliga resultat. 20 miljoner kronor delas ut av Unibet efter att supportrarna varit med och påverkat summan som varje klubb får ta emot.

Registrerade användare på Unibets hemsida kan välja ett favoritlag som hemmaklubb och är då med och gör skillnad och bidrar till att klubben får mer resurser för att fortsätta utveckla verksamheten. Summan kommer att fördelas utifrån andelen av de totala antalet röster som respektive klubb får.

Det lag som flest har valt som hemmaklubb får 2 miljoner kr. Varje position i tabellen har ett givet belopp i fallande skala men varje klubb kommer som minst att få 200 000 kr. Pengarna kommer delas ut till varje klubb i samband med avslutningen av Allsvenskan och Superettan.

Mer info hittar ni här: https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben