Anfallaren Gabriel Altemark-Vanneryr drar på sig BoIS-tröjan igen och har skrivit på ett ettårskontrakt med Varbergs BoIS.

Efter två säsonger i Ljungskile SK och en säsong i GAIS återvänder Gabriel Altemark-Vanneryr till Varbergs BoIS och Påskbergsvallen. Ett kärt återseende.

– Det känns fantastiskt roligt att komma tillbaka. På ett sätt känns det som att komma hem. Det är en förening som är på gång och tagit ytterligare några steg sedan jag lämnade, säger han.

Altemark-Vanneryr firade stora triumfer under sin förra sejour i klubben och gjorde 28 mål i BoIS-tröjan under säsongerna 2012 och 2013. Det är en tid som han ser tillbaka med värme.

– Det var mina två bästa år i livet. Både med fotbollen och i livet. Gemenskapen i laget var bra. Spelarna och tränarna fungerade väldigt bra. Och inte minst uppsvinget med alla fans och publiken. Både på hemma- och bortaplan. Det var fantastiskt, säger han.

Altemark-Vanneryr har dragits med skador under de senaste säsongerna. Under förra säsongen var hälen skadad, men var tillbaka i spel innan säsongsavslutningen.

– De senaste två åren har varit jobbiga och jag har tvingats till några operationer. Det har varit ena skadan efter den andra och det har tagit ett tag att komma i kapp, säger Gabriel.

Med skadebekymren bakom sig ser han fram emot den kommande säsongen.

– Det känns bättre än på många år och jag är positiv inför kommande säsongen. Spelarna och Jörgen har lagt en bra grund, säger han och fortsätter:

– Jag kommer passa bra in Jörgens spelfilosofi. Han spelar min typ av fotboll och det är ett tänk som jag delar fullständigt.

Försäsongen drar igång i början av januari. Då börjar A-laget träna på den nya konstgräsplanen vid Påskbergsvallen. Altemark-Vanneryr besökte planen för några dagar sedan och fotbollsabstinensen kickade in.

– Man blir grymt sugen på att börja träna. Jag är nog mer sugen än någonsin att komma igång, säger han.

Fakta:
Namn: Gabriel Altemark-Vanneryr.
Ålder: 31 år.
Längd: 189 centimeter.
Vikt: 84 kilo.
Position: Anfallare.
Moderklubb: Partille IF.

seasoncard2
Du har väl köpt ditt årskort till den kommande säsongen?
Tryck här för mer information om årskortet.