Från och med den Allsvenska premiären 2020 kommer Varberg Energi Arena vara en kontantfri arena under Varbergs BoIS hemmamatcher. De betalningsalternativ som kommer finnas är betalkort och betalappen Swish.

Det finns många anledningar och argument till att vi valt att ta steget och göra våra hemmamatcher kontantfria, och vi anser att den framskjutna Allsvenska starten ger oss en möjlighet att kommunicera ut detta i god tid innan säsongen startar.

Varför har vi valt att göra Varberg Energi Arena kontantfri?

  1. Vi vill minimera stöldrisken och öka säkerheten för såväl vår personal som för våra besökare.
  2. Med rådande Corona-virus sänker vi eventuell smittorisk genom att inte hantera kontanter. Besökare och personal rör inte samma sedlar eller mynt.
  3. Till årets säsong utökas antalet kiosker och försäljningsytor på Varberg Energi Arena. Vi anser att betalkort och Swish-betalningar kommer underlätta flöden och minska köerna under matcherna, då kontanthantering ofta tar längre tid.
  4. Användningen av kontanter minskar. Flera andra arenor och föreningar har redan tagit detta steg, samhället rör sig allt mer mot kontantfritt och vi vill följa med i utvecklingen.

Betalkort
Då man inte behöver knappa in någon pinkod på köp under 400 kr rekommenderar vi i första hand kortbetalning. Har du dessutom ett kort med kontaktlös funktion behöver du bara blippa det mot terminalens skärm för att genomföra din betalning!

Swish
För att underlätta och snabba på betalningar med Swish kommer det finnas skyltar med vårt Swish-nummer, samt QR-koder som du kan skanna i Swish-appen genom mobiltelefonens kamera. Läs mer om hur du laddar ner Swish till din smartphone och dess olika funktioner här: https://www.swish.nu/privat/kom-igang

50/50 lotteriet
50/50 lotter kommer att kunna betalas med kortbetalning och Swish. Ett alternativ är att lägga in följande nummer som favorit i Swish-appen: 123 214 63 22   BoIS 50/50 Lotter

Välkomna till Varberg Energi Arena!