Varbergs BoIS anställer Kujtim Bala som klubb- och sportchef.

Efter flera säsonger på elitnivå, både i Superettan och Allsvenskan, lägger Kujtim Bala skorna på hyllan och blir sport- samt klubbchef för Varbergs BoIS.

– Jag är otroligt stolt och tacksam över möjligheten. Jag har varit på mina egna resor men ändå följt Varbergs BoIS, säger han.

Ordförande Lars Karlsson om rekryteringen:

– Kujtim kommer att tillföra en kompetens och erfarenhet som vi saknat vid sidan om planen tack vare sin erfarenhet med många år inom elitfotbollen. Han har varit med och fört upp alla tre klubbarna till Allsvenskan och vet vilket hårt arbete det krävs både på och utanför planen. Kujtim kom som 16-åring till Varbergs Bois och har ett stort hjärta för föreningen vilket i sig är oerhört värdefullt.

– Hans roll som sportchef blir bland annat att se till att ungdoms- och seniorsidan knyts ihop mycket bättre än vad som varit tidigare. Kujtim brinner för ungdomsfotbollen och ska se till at vi får fram egna talanger, med hjälp av de duktiga ledare och fina organisationen som vi har på ungdomssidan.

– Och hans roll som klubbchef blir att ha ett övergripande ansvar över hela föreningen och lyder direkt under styrelsen. Det kan likställas med en VD på ett företag, vilket vi har saknat.