[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

Vilhelm Åkervall Stenqvist. Så heter nyförvärvet till U19- och U21-laget i Varbergs BoIS.

I morgon, lördag, väntar omstart i U19-Södra Götaland. Varbergs BoIS ligger på en tredje plats och jagar Helsingborgs IF och Örgryte IS för möjligheten att spela i U19-Allsvenskan i 2018. Varbergs BoIS har ett ypperligt läge att knapra in poäng, då man möter Helsingborgs IF på bortaplan med avspark 14:00.

Ett nytt tillskott till Varbergs BoIS är Vilhelm Åkervall Stenqvist som anslöt under juni. Anfallaren gjorde två 19-matcher samt en U21-match innan sommaruppehållet. Vilhelm Åkervall Stenqvist, som även ”VÅS” eller ”Ville”, kommer närmast från AIK:s U17- U19-lag som han tillhört de senaste två säsongerna. På meritlistan finns ungdoms-SM Guld, Ligacupvinst med AIK samt spel i Stockholms stadslag och vinst i skytteligan i U16-Allsvenskan.

– “Ville” är forward som är väl skolad som vi kommer att ha mycket nytta av, säger Fredrik Danielsson, huvudtränaren i U19-laget.

– Och han har börjat bra i BoIS, mål i första matchen mot Kristianstad samt två assist i andra matchen mot Trelleborg.

Varför kommer du till Varbergs BoIS?

– Steget över till Varbergs BoIS känns helt rätt nu och det mest spännande alternativet. Min ambition är att så snart jag kan försöka komma in i seniorfotbollen på en så hög nivå som möjligt. I BoIS finns både en bra ungdomsverksamhet, möjlighet att spela U21-matcher och en annan närhet till seniorfotboll än i de största föreningarna i Stockholm, säger “Ville”.

Att just Varberg blev nästa steg för Vilhelm är ingen slump.

– Det är en härlig stämning inom BoIS och jag har bra intryck av mina lagkompisar samt “Freddan”, Jörgen Gustafsson och Tobbe Arvidsson. Påskbergsvallen är fin med bra träningsmöjligheter året runt och Varberg är en trevlig stad, vilket såklart spelade in när jag tog beslutet att flytta, säger han.

Har du kopplingar till Varberg?

– En stor del av släkten på mammas sida är från Halland. Gammelmorfar var från Knäred och min gammelmor är uppvuxen på Getterön och vi har fortfarande en stuga där. Jag har varit i Varberg varje sommar sedan jag föddes och tränat med BoIS sedan jag var i tioårsåldern och varit med på BoIS fotbollsskola på somrarna. Jag är också medlem i BoIS sedan några år tillbaks. Det ska bli roligt att testa på en ny miljö och jag har alltid känt mig välkommen i BoIS trots att jag är stockholmare, säger han med ett skratt.

Till hösten börjar “Ville” andra året på gymnasiet på Peder Skrivare skola. Varbergs BoIS önskar “Ville” och U19-laget lycka till på lördag och den spännande hösten.

Fakta:

Namn: Vilhelm Åkervall Stenqvist.
Ålder: 16 år (född -00).
Familj: Mamma Jenny, pappa Kalle och syskonen Jakob och Sonja.
Längd: 180 centimeter.
Vikt: 75 kilo.
Position: Forward och ytter.
Favoritlag: Liverpool, AIK och Varbergs BoIS.
Favoritmat: Subway.
Moderklubb: IFK Stocksund. Scoutades till AIK:s ungdomsakademi 2015.
Fotbollsmeriter: Guld i Ungdoms-SM, vinst av Ligacupen, stadslagsspelare i Stockholm, vinnare av skytteligan i U16 Allsvenskan.
Kuriosa: Sverigeetta i fäktning som 11-åring, tävlar fortfarande sporadiskt i sprint 100 och 200m.
[/av_textblock]