Varbergs BoIS och Varbergs GIF har under veckan kommit överens om ett avtal där spelare under 22 år får representera båda föreningarna.

För BoIS del innebär det att Albin Svensson, André Boman, Liam munther, Hampus Danielsson, Edwin Condrup och Nils Bertilsson får representera Varbergs GIF redan i helgen när de möter Råå.

Varbergs BoIS ser detta som en bra möjlighet för våra yngre spelare som behöver matcher, och med ett längre uppehåll i U21-serien plus en väldigt kort höstsäsong med bara 5 matcher, är detta ett perfekt sätt att kunna erbjuda våra yngre spelare matcher.

Det ger våra yngre spelare en bra möjlighet att spela seniormatcher. Sen att det ligger dörr i dörr gör det lättare för oss att följa från sidan. Vi har ju 8-9 spelare i den kategorin som det gäller (Under 22 år). Så de som har lite erfarenhet kan få möjligheten att spela i Ängelholm, där vi har ett likadant upplägg, och de som inte har någon får skaffa sig det i Varbergs GIF plus att det där blir mer eller mindre garanterad speltid för grabbarna, säger Jocke Persson om samarbetet.