Varbergs BoIS presenterar nu vinterns första värvning inför den Allsvenska säsongen. Axel Pettersson är klar från IK Oddevold. Axel, som kan spela på många offensiva positioner spelade 24 matcher i division 1 södra och noterades för 5 mål under säsongen i ett Oddevold som hade en jobbig säsong och åkte ur division 1.

Jocke Persson är nöjd med sitt nyförvärv och säger såhär om värvningen:
Vi hade koll på Axel redan i somras då han framförallt gjorde en bra vår i Oddevold, där de som lag hade en väldigt tung höst. Men Axel är en spännande spelare med tanke på sin storlek och fart. Han kan gå både som forward, som offensiv innermittfältare. Kanske till och med som wing back skulle jag vilja påstå, men den får vi nog kanske jobba lite på, skrattar Jocke.

Du säger att han kommer kunna spela på många situationer, är det så Axel kommer bidra främst?
Främst är det att Axel har de flesta ingredienserna. Han har en bra teknik han har en extrem fart med boll samtidigt som han kan vara den som slår sistapassningen, plus att han är en bra avslutare. Sen exakt var han kommer spela det är svårt att säga, men att han är brukbar som forward är en fördel, även om jag tror att vi främst kommer se honom som en yttermittfältare eller som felvänd tia i mellanrummet mellan mittfält och backlinjen. Sen är han stor och stark och kan hålla fast bollar och ställa till med oreda på fasta situationer.

Välkommen till Varberg till att börja med – hur känns det?
Det känns jättebra och ska bli roligt!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Oj, det är svårt. I Oddevold har jag spelat på många olika positioner. Spelat både innermitt, anfallare ytter och tia, så jag skulle beskriva mig som väldigt allround.

Hur ser du på steget nu mellan Division 1 och Allsvenskan?
Det är självklart ett enormt stort steg, och det är inget mindre än en jättestor chans som jag får som det bara är att försöka ta vara på på bästa sätt. Varje minut som man får spela, för det är aldrig säkert att man får spela någon minut, men varje minut man spelar ser jag som positivt, för det är ett stort steg. Men sen är det inte något man kan tacka nej till heller utan man får bara göra sitt bästa.

Vad tror du att du kommer kunna bidra med?
Det som är lite av min grej är väl att jag är snabb och drivkraftig både med och utan boll. Så några goa 40-meterslöpningar är väl kanske det jag kommer bidra med främst.

Flyttar du till Varberg nu?
Inte nu direkt, utan det blir nog pendlande från Göteborg nu i början. Sen får vi se och ta det lite som det kommer.