Varbergs BoIS har gjort klart med vinterns första nyförvärv. Robin Book från Utsiktens BK har skrivit på ett ettårsavtal med klubben.

Den förre juniorlandslagsspelaren började sin karriär i Helsingborgs IF och efter sejourer hos bland annat Syrianska och GAIS landade han inför säsongen 2017 i Utsikten. Första året i Göteborgsklubben blev det 3 mål på 22 matcher, men i år har det verkligen exploderat för Book, som stått för 20 mål under 2018.

Hur känns det att skriva på för Varbergs BoIS?

Det känns jättebra. Det har varit ett intresse rätt länge nu och det har känts rätt sedan första början.

Du har ju haft en riktig supersäsong med Utsikten, kan du göra en snabbsummering av din säsong?

Det har egentligen gått från första början. Kändes bra redan på försäsongen och sedan när väl säsongen drog igång så gjorde jag mål i första matchen. Sen efter det har det bara flytit på och har känts bra hela året.

Nu blir det spel i Superettan för dig igen, känner du dig redo för utmaningen?

Nu känner jag mig verkligen redo. Jag kanske inte var riktigt redo på vissa sätt när jag var i Superettan innan, men nu känner jag mig helt redo.

Vad skulle du säga att dina styrkor är på plan?

Jag är ganska snabb, har bra teknik och bra spelförståelse med bra blick för spelet.

Vad har du för förväntningar på säsongen 2019?

Att jag kommer till ett bra lag och förhoppningsvis kan vi göra ett bättre resultat än det här året som har varit.

Har du följt Superettan och Varberg något i år?

Jag har kollat de flesta matcherna och haft bra koll, så det var lite nervöst där i sista matchen.

Tränare Jocke Persson är nöjd med värvningen från Utsikten och säger såhär om hur Robin är som spelare och vad han kommer kunna tillföra till klubben:

Robin Book är väl egentligen en utpräglad “tia” som är duktig i mellanrummet mellan backlinje och mittfält. Även om han gjort över 20 mål i år så ser jag väl mer honom som en framspelare än en målskytt, men han är en poängspelare helt enkelt. Robin har även ett bra driv i steget, en fin teknik, en bra blick och en förståelse för vilka ytor han ska vara i, duktig på att göra sig spelbar.

Han har också dragit på sig en hel del erfarenhet under årens gång och har mognat de sista två-tre säsongerna som gör att jag tror att han blir en väldigt bra offensiv förstärkning. Sen har han ju också lite småbitar att jobba med, men får han två målchanser så sätter han åtminstone en, så detta kan bli riktigt bra.