Victor Karlsson heter det senaste nyförvärvet inför säsongen 2021. Victor är 19 år gammal och ansluter från Onsala BK i division 2, en klubb han tillhört sedan barnsben. Han spelar primärt som mittfältare och det kritade kontraktet sträcker sig över de kommande tre säsongerna.

Välkommen Victor, hur är känslan kring att ha skrivit på för Varbergs BoIS?

-Tack så mycket, det känns spännande men framförallt jättekul att få bli en del av BoIS. Jag följde laget både under tiden i Superettan och så klart även den gångna säsongen i Allsvenskan. Att nu få tillhöra det laget känns mäktigt!

Du ansluter från Onsala BK, hur har din karriär sett ut?

-Det stämmer, en division 2 klubb jag spelat för hela mitt liv. Jag har aldrig tillhört någon akademi eller elitförening, utan Onsala har gett mig chansen att få träna och spela seniorfotboll sen jag var 15 år gammal. Det är något jag tycker har varit nyttigt och det visar att man kan ta den vägen också.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

-Jag skulle säga att jag trivs med bollen. Mina styrkor är tekniken, spelförståelsen och att jag är beredd att jobba hårt. Jag gillar också att utmana spelare när jag får läge och om möjligheten uppstår för att gå på avslut gör jag det hellre med vänsterfoten än den högra. Jag är väl en mer offensivt lagd spelare som trivs högre upp i en ”10a” position men kan också spela på någon av kanterna eller som centralmittfältare.

Vad vet du om laget och staden?

-Jag är ju själv hallänning och har ju mött BoIS ända sedan man var liten, på så vis har man också stött på en del av killarna som idag spelar i A-truppen. Sen tränade jag lite med klubben i slutet på förra säsongen så lite koll har jag. Dessutom har jag vänner som bor i staden och själv bor jag ju inte heller så långt ifrån så jag har varit här mycket och har väl rätt bra koll också på staden.

 Hur ser dina målsättningar ut inför den stundande säsongen?

-Mitt mål är att bli en mycket bättre fotbollsspelare än vad jag varit tidigare. Alltid jobba hårt och om jag får chansen så skall jag se till att gå ut och jobba hårt för laget och bidra med det jag är bra på. Högst på önskelistan är så klart att få göra debut i Allsvenskan!

Manager ”Jocke” Persson:

-Victor Karlsson är en spelare med fin vänsterfot som också besitter en bra spelförståelse. Han har även skaffat sig ett par års erfarenhet av seniorfotboll i Onsala, det skall bli spännande att se om han kan ta steget direkt eller så är alternativet att ta ett mellansteg i Tvååker.

Vi hälsar Victor varmt välkommen till klubben!