Det blev till slut en poäng mot HBK på fredagskvällen. Inbytte Perparim Beqaj kom in och kvitterade i den 75:e minuten.

Matchen började på ett bra sätt för BoIS, som hade mer boll än HBK under den större delen av den första halvleken. Det saknades dock en viss skärpa i den sista tredjedelen och bollinnehavet rann ofta ut i sanden. En del hörnor skapades, som inte resulterade i några superchanser. Annars hade Nahom Girmai ett par skott, där ett skott i den 28:e minuten tvingade Malkolm Nilsson i HBK-målet till att styra den till hörna.

HBK jobbade sig in lite mer i matchen mot slutet av halvleken, där de tidigare jobbat mer med omställningar. Det resulterade i en frispark några meter utanför straffområdet. Frisparken gick sedan rakt igenom straffområdet och studsade fram till Johan Oremo som kunde stöta in bollen i mål i halvlekens sista minut. Ett tråkigt avslut på en väl genomförd halvlek.

Andra halvlek blev sedan en böljande historia, där HBK tog över matchen lite mer. Även om BoIS kom till ett par chanser. En som stack ut var Emehs chans i den 58:e minuten, där Girmai sköt i ryggen på Emeh, som fick med sig bollen till ett bra läge, där Nilsson i HBK-målet fick göra en bra räddning.

Efter cirka 70 minuter var Nahom Girmai tvungen att byta med en skadad fot. In kom Perparim Beqaj, som bara fem minuter senare sög in en boll, vände upp och hittade nätet. En riktigt bra sekvens av Beqaj till 1-1.

Sista kvarten skulle sedan bli otroligt svängig, där båda lagen försökte gå för tre poäng, men inget av lagen hittade den där riktigt vassa chansen och matchen slutade 1-1. BoIS nästa match spelas redan på tisdag, då vårt grönsvarta gäng åker ner till Landskrona. Nästa hemmamatch spelas den 23 september, då tabelljumbon Gefle kommer på besök till Påskbergsvallen.