Matchen började i ganska lågt tempo. BoIS hade kontroll över bollen, men hittade inte bolltempot. Eskilsminne spelade ett kompakt försvarsspel, vilket gjorde att BoIS inte heller hittade några egentliga farligheter. Nahom Girmai och Albin Skoglund på kanterna hade några bra aktioner och såg farliga ut, men kom inte fram till några lägen. Målet kom i den 22:a matchminuten. Eskilsminne fick en hörna om Gabriel Altemark-Vanneryr nickade ut mot högerkanten. Där var Albin Skoglund snabb och snodde med sig bollen med huvudet längs kanten, hittade senare in till Girmai som la den på en touch till Altemark-Vanneryr som sköt. Målvakten gjorde en bra räddning men släppte returen rakt ut till Girmai som fick både en och två chanser innan han rullade in bollen i mål.

BoIS fortsatte att kontrollera bollen, men hade fortsatt svårt att hitta bolltempo och nästa stora chans skulle dröja fram till den 42:a minuten då Skoglund och Bergman hittade in i straffområdet. Altemark-Vanneryr fick till slut en 50-50-chans mot en utrusande målvakt där bollen seglade över.

Andra Halvlek skulle börja betydligt bättre. BoIS hittade ett bättre bolltempo direkt, och det skulle resultera i fler chanser. Girmai hade ett par försök tidigt i andra. 2-0 kom efter en knapp timmes spel då Girmai hittade in till Teddy Bergqvist som gjorde bort sin försvarare och satte bollen säkert i bortre.

3-0 kom i slutet av matchen. Stanisic hittade till Girmai som förlängde ut till Sebastian Möller på högerkanten. Möller slog ett lågt inlägg på första touchen och hittade fram till Wernersson. Wernerssons avslut räddades dock rakt ut till Teddy Bergqvist som inte gjorde några misstag och slog in sitt andra mål för dagen.

4-0 kom direkt efter åt efter att Zev Taublieb kyligt lyfte bollen över Emir Plakalo i Eskilsminnesmålet. Efter detta spelades matchen mer eller mindre av. Matchen slutade alltså 4-0, efter en välspelad match av BoIS som växte in i matchen mer och mer och visade att man är det vassare laget.

Nästa helg väntar årets första tävlingsmatch då BoIS åker upp till Bravida Arena för att möta IFK Göteborg i Svenska cupen.

Målskyttar:
Nahom Girmai ’22
Teddy Bergqvist ’60, ’80
Zev Taublieb ’82