Matchen mot GAIS under söndagseftermiddagen blev nästan precis så galen som en viss annan GAIS-match blev 2017, men av helt andra anledningar. Med två man utvisade och ett febrilt jagande GAIS blev det ändå tre poäng på Påskbergsvallen inför 2400 åskådare.

BoIS började dock inte matchen fenomenalt, GAIS var inledningsvis det bättre laget och när BoIS började få tag i matchen och komma upp i nivå kom matchens första bakslag för hemmalaget. GAIS vann boll och satte igång en blixtsnabb kontring. GAIS slog en djupledsboll som Joakim Lindner och GAIS anfallare sprang på och i ett försök att glidtackla undan bollen kom GAIS-spelaren emellan och domaren visade upp det röda kortet. Mardrömsstart.

Men trots en man mindre stod BoIS upp bra och ställde till problem för GAIS anfallsspel som inte kom upp i tempo. Så i den 43:e kom också ledningsmålet för BoIS, på en frispark nådde Tobias Carlsson bollen på bortre som stötte in den till Jesper Modig som kunde slänga fram ett ben och pilla in 1-0 bakom GAIS målvakt.

Den andra halvleken blev ungefär så som man förväntar sig en andra halvlek ska bli när det ena laget försvarar en ledning med en man mindre på banan. Stort GAIS-övertag med andra ord. Men trots detta kom det i inledningen av andra halvlek inga monsterchanser för GAIS – det skulle dock bli ändring på det i den 68e minuten när en GAIS spelare dök upp på den bortrestolpen efter en inläggssituation och kunde nicka in 1-1.

Förutsättningarna för tre poäng blev därmed inte bättre, och de skulle bli ännu sämre två minuter senare när GAIS var påväg igenom igen, Jesper Modig gled in som sista gubbe för att stoppa den avgörande passningen. Modig fick bollen på handen och stoppade därmed ett friläge för GAIS och även han fick syna det röda kortet. Det såg alltså ut att bli 20 jobbiga minuter för BoIS som skulle försöka hålla tätt bakåt och gå från Vallen med ett poäng.

GAIS tryckte därefter på rejält för ett ledningsmål, men BoIS spelade väldigt uppoffrande och kunde freda sitt mål.

Så kom det egentligen ingen trodde skulle hända – efter ett inkast på offensiv planhalva jagade nyinbytte Rebin Asaad efter bollen – GAIS försökte rensa undan bollen, men slog den på sin egen spelare så att den gick in mot straffområdet. I straffområdet fanns Robin Book och lyckades på något sätt få upp bollen så att GAIS-försvararen tog bollen med handen och straffen var ett faktum.

Till straffpunkten klev Nahom Girmai fram och gjorde inte några misstag från elva meter och gjorde 2-1 till BoIS.

De sista 10 minuterna var i klass med kvalmatchen hemma mot Oskarshamn i höstas, det var oerhört spänt på läktarna när de såg BoIS kriga för att försvara sin ledning. GAIS tryckte på rejält och kom till ett par riktigt fina lägen där de antingen sköt över eller lyckades springa offside, till publikens förtjusning.

Så när fyra tilläggsminuter gått satte domaren pipan i munnen och tre poäng var säkrade! Kanske de tyngsta tre poängen för säsongen hittills. Nästsa hemmamatch för BoIS spelas den 15 juni då Norrby kommer till Vallen, då är ni som vanligt varmt välkomna!