BoIS gjorde jobbet och fick med sig tre poäng hem från Göteborg och Gamla Ullevi under lördagseftermiddagen. Trots en man mindre i hela andra halvleken kunde Liljenbäck göra 1-0 och säkra en vinst i den 85:e minuten. Oerhört gött!

Matchen började dock med ett piggt GAIS som fick sitt första avslut redan efter några sekunder via Pllana. Men trots ett piggt motstånd var ändå BoIS med bra i matchen redan från start och hade även de ett par fina anfall och längre bollinnehav.

BoIS första chans fick Liljenbäck när han dök upp på bortre stolpen på en frispark, men skottet gick utanför. Seljmani var sedan nära att bli bjuden på ett friläge efter en kvarts spel när GAIS-försvaret skulle nicka hem till målvakt. Seljmani smet emellan men GAIS-målvakten hann precis knipa bollen innan Astrit hann få dit en fot.

GAIS var dock på bra spelhumör tidigt i matchen och Drinan skulle få GAIS nästa chans i matchen när han blev frispelad i en kontring. Drinan tog ett tidigt avslut mot den bortre stolpen som inte alls var lyckat och gick utanför.

Kort därefter fick BoIS hörna som ställde till det på riktigt för första gången i GAIS straffområde. Seljmani fick skottläget, men det blockerades en knapp meter från mållinjen. BoIS fortsatte därefter att skapa chanser och knappt fem minuter senare kom Seljmani runt sin försvarare och spelade in bollen i straffområdet. GAIS-målvakten fick en hand på bollen men det stoppade inte Liljenbäck från att ändå få iväg en bra nick mot mål som tyvärr stoppades av ribban.

Att flertalet BoIS-spelare riskerar avstängning vid varning vet säkert många om, Tobias Carlsson var en utav dem inför matchen. I den 29:e minuten ställde han till det en aning för sig med en misslyckad rensning och blev tvungen att reparera med att ta en varning och är därför avstängd i nästa match mot Brommapojkarna. Den efterföljande frisparken blockerades fint av BoIS-försvaret.

Seljmani skapade en hel del i den första halvleken, och efter dryga halvtimmen kom han in i straffområdet och slog en hård passning längsmarken mot den bortre stolpen där Fofana dök upp men GAIS-försvaret hann precis emellan.

Sista minutrarna av första halvleken var väldigt händelserika och i den 45:e minuten blev Liljenbäck frispelad av Seljmani. Liljenbäck spelade sedan kyligt in bollen till Robin Book som fick öppet mål från straffpunkten men fick för mycket fot under bollen och avslutet gick över.

Några minuter senare skulle det bli tråkiga scener på Gamla Ullevi. I en kampsituation blir Fofana alldeles för het och och det blir en stökig situation som slutar med att Fofana får syna det röda kortet. En hel halvlek med en man mindre för BoIS alltså.

 

I den andra halvleken lämnade BoIS över taktpinnen till GAIS en aning, men som hade problem i inledningen att göra något med den. Det skulle ta ca 10 minuter innan GAIS började hitta längre bollinnehav och anfall, även om det inte skapade några egentliga målchanser.

Seljmani som skapade majoriteten av BoIS farligheter under den första halvleken blev i den andra väldigt ensam längst upp, men gjorde det bästa av det och visade flertalet gånger hur bra han är på att hålla emot försvarare och vinna frisparkar.

GAIS bästa chans i den andra halvleken fick Wängberg i den 77:e minuten då han fick ett inlägg från höger till sig. Från målgårdslinjen gjorde han inte olikt Book i den första och lyckades med att skjuta över mål.

BoIS krigade på enormt bra hela andra halvleken, de vann frisparkar, blockerade skott och spelade väldigt uppoffrande, och det skulle också betala av sig, för i den 85:e minuten vann Seljmani och inbytte Girmai bollen och kunde kontra. Seljmani drev med bollen och utmanade GAIS-försvaret innan han spelade över bollen till en helt fri Liljenbäck till vänster som drog till direkt och placerade snyggt in bollen i första krysset.

Med 1-0 i ryggen var de sista minuterna enbart en kamp om att hålla nollan. GAIS, som inte lyckats skapa några 100%-iga målchanser under de första 40 minuterna av halvleken lyckades inte heller skapa något i de sista fem heller och BoIS kunde hålla undan och ta en lika skön seger som när lagen möttes på Påskbergsvallen i juni med 2 man mindre på plan. Tre poäng inkasserade i toppstriden och vi laddar redan nu för matchen borta mot Brommapojkarna på Söndag!