Det var inga fantastiska förutsättningar för nåt av lagen när de klev ut inför den första halvleken, BoIS fick spela i rejäl motvind, och IFK Värnamos medvind var nästan för stark för att kunna göra någon vidare skillnad. Rent fotbollsmässigt hade inte Värnamo speciellt mycket att säga till om, BoIS kontrollerade matchen rtt bra och skapade också de farligaste chanserna.

Daniel Krezic var pigg under matchen och kom ofta till bra lägen, det första läget Daniel fick spelade han den till Beqaj som kom till avslut, men Värnamos målvakt stod för en fin räddning.

1-0 skulle komma efter ca 20 minuters spel, Nahom Girmai kom till skott centralt utanför straffområdet och träffade Beqajs baksida som styrde in den i mål.

De som trotsat vädret trodde nog att 2-0 skulle komma kort därefter då BoIS fick en trippelchans. Daniel Krezic kom återigen igenom på ett bra sätt, men Värnamomålvakten räddade – dock rakt ut till Girmai som inte fick in bollen, därefter kom bollen till Beqaj som sköt över och 1-0 höll sig till halvtidsvilan.

Andra halvlek skulle bli en liknande historia, men återigen skapar BoIS otroligt mycket chanser utan att lyckas hitta nätmaskorna. Bland de många chanserna hade bland annat Book ett friläge utan att få till avslutet, Krezic kom halvfri och sköt rakt på målvakten och Philip Ljung var nära att göra mål från mittplan efter att vinden tagit tag i en rensning och IFK-målvakten som stod och sov lite i målet fick rädda ut till hörna.

2-0 skulle Nahom Girmai göra – Krezic fick bollen till vänster och slog in bollen till Nahom som gled fram och fick tåspetsen på bollen in i mål.

IFK Värnamo försökte skapa lite chanser och fick matchens sista med ett bra skott som smet precis över ribban.