”Jag är nöjd med matchen”, sa huvudtränare Joakim Persson efter onsdagkvällens match mot seriekollegan Norrby IF. Den korta sammanfattningen är berättigad.

BoIS vann matchen med 3-2 (2-0), vilket är siffror som dåligt speglar matchen. BoIS var minst en klass bättre än Norrby.

Första halvlek hade BoIS ett starkt tryck på motståndarna. Ett mycket högt försvarsspel med distinkt presspel,  gjorde att Norrby hade svårt ta sig upp i banan. De hade mycket boll, men kom sällan in på vår planhalva.

Detta gjorde också att ytorna blev små när vi vann boll och det var svårt att ta sig fram till avslut. Men mycket goda intentioner gjordes dock hela tiden.

Det lossnade lite för BoIS efter ett klasskott i stolpen av Jesper Modig. I anfallet efter pricksköt Daniel Krezic i 1-0 efter lite mer än en kvart spelad. Matchbilden fortsatte och i 41:a minuten gör Perparim Beqaj en härlig nickskarv efter hörna som sitter perfekt i bortre burgaveln. 2-0 i halvlek med mycket mersmak.

I halvtid gör BoIS fem byten och matchen blir betydligt öppnare. Lagdelsavstånden växer och det kompakta kollektiva försvarsspel vi hade blev mer individuellt. Anfallsspelet blev också mer individuellt, men vi kommer fram till chanser.

Norrby reducerar till 2-1 tio minuter in i andra halvlek på sin första målchans i matchen. Med tjugo minuter kvar av matchen gjorde Nahom Girmai 3-1 efter en snygg soloprestation, skottet tog på en motståndare som ställde målvakten. Norrby reducerade sedan till 3-2 med tio minuter kvar av halvleken på en av de två målchanser man hade under hela matchen.

Totalt en match med två ansikte. En första halvlek där vi visar stor styrka både i anfalls- och försvarsspel. En andra där vi är mindre organiserade, men fortfarande bra.

Att vinna borta i Borås, mot Norrby är ett styrkebesked, trots att de saknade vissa vanligtvis ordinarie spelare.

 “Det känns som vi ligger bra till i lagbygget!” , sa en nöjd Joakim Persson efter matchen och log.