Årets första seger är i hamn i och med gårdagens 1-0 viktoria mot Östers IF. Matchens första halvlek var en ganska händelsefattig historia, närmst utdelning kom BoIS i samband med en fast situation där bollen tog i ribban och ut. Öster hade också dom något halv-läge men vid varje situation stod målvakt August Strömberg pall, där en räddning från nära håll stack ut som största aktion. Varbergs BoIS formerade under matchen en fyrbackslinje, något som tidigare inte varit särskilt förekommande

-Vi gick ned på en fyrbackslinje (Liljenbäck,Lindner, Birkfeldt, Fofana) vilket föll väldigt väl ut, Öster skapade väldigt lite mot oss även om det defensiva var det jag på förhand trodde vi skulle få bekymmer med. Däremot hade jag hoppats på betydligt mer i det offensiva spelet i första halvlek. Vi hade mycket boll men verkade ha glömt var målet stod, säger Jocke Persson.

I andra halvlek fick BoIS bättre bett i offensiven och spelintensiteten gick upp. Matchens mål kom i minut 71, efter att Albin Mörfelt från högersidan gått på ett avslut som skruvade sig in i bortre burgaveln, hans första mål i BoIS-tröjan.

-Andra halvlek var betydligt bättre och vi löpte mer och hotade i farliga ytor. Vår defensiv var strålande matchen igenom, trots att vi bytte ut både Lindner och Birkfeldt. Att sen Mörfelt fick avgöra glädjer oss alla för han är en poängspelare och hans insats överlag var stundtals briljant, med de prestationer han bjöd på samt ett vackert mål, säger Jocke.

Det var inte bara Mörfelts insats som imponerade på Persson.

-Birkfeldts comeback var glädjande och Adama får jag nog utnämna till “Man of the Match”. Han spelar ibland på en nivå som borde funka i vilket lag som helst i medelstora ligor som till exempel Holland eller Belgien. Victor Karlsson skall också lyftas, han ger sig in i leken på allvar med sina starka insatser i både match och träning. Snart är vi tillbaka i full konkurrens när alla spelarna är tillgängliga igen, med ett par nyförvärv på gång ihop med våra unga killar på det kommer det bli ett krig om att bara komma med i truppen. Men det är precis så det skall vara för att utvecklas oavsett om man är startspelare eller utanför truppen. Varje dag handlar om din egen utveckling och lagets bästa i fokus, avslutar Jocke.