Det blev till slut seger mot Lindome GIF i tisdagens träningsmatch. Men det satt långt inne, och att det stod 0-0 i halvtid får BoIS tacka Lindomes oskärpa i avsluten för.

Lindome började matchen bäst och skapade ett bra bollinnehav. Men den första målchansen skulle Varbergs BoIS få genom Vuk Lugonjic, men Vuk fick inte ut avslutet mot den bortre stolpen så Dunåker i Lindomemålet kunde rädda utan större problem.

Efter BoIS målchans tog Lindome faktiskt över spelet mer och mer och var de som skapade absolut flest målchanser i den första halvleken. Både genom kontringar och genom bra varierat spel. Albin Svensson fick göra ett par räddningar, och frågan är nog om han inte fick fingertopparna på det skott som efter ca 15 miinuter gick i stolpen.

Lindome fortsatte att trycka på och det kändes som att ett bortamål var nära, men uppoffrande försvarsspel och Albin Svensson lyckades hålla undan till halvtidsvilan.

I den andra halvleken skulle BoIS ta för sig mer och mer. Vuk Lugonjic fick återigen en fin chans att spräcka nollan när han kom fri efter att en Lindomeförsvarare missbedömt en långboll – avslutet å andra sidan blev inte lyckat och skottet gick utanför.

Vuk skulle sedan byta mot Perparim Beqaj, som skulle få en bättre kväll. Efter 74 minuters spel fick Beqaj en djupledsboll som han snyggt slog in till Robin Book som kunde nicka in 1-0. Ett skönt ledningsmål som gav BoIS lite mer andrum då Lindome fortsatt försökte hitta fram till målchanser, bland annat fick BoIS rensa undan en boll från mållinjen mot slutet av matchen.

I matchens sista minuter skulle Beqaj kröna sitt inhopp med ett mål. Med en bra mottagning vände han upp lite väl fri i straffområdet och kunde behärskat skjuta in slutresultatet till 2-0.

BoIS nästa match är redan på måndag klockan 19:00. Då kommer Eskilsminne IF till Håstens IP och spelar Svenska Cupen! Mer information om den matchen kommer under veckan.