Det blev seger idag på Påskbergsvallen. I den 24:e minuten gjorde Landskrona ett förödande självmål, som blev avgörande i dagens match.

Landskrona öppnade dock matchen bäst och förde spelet under den första halvtimmen innan BoIS började få grepp om Landskronas rörliga anfallsspel. Matchens första målchans fick dock BoIS, då hade det inte gått mer än ett par sekunder av första halvlek innan Beqaj hade runnit igenom och spelat bollen tätt utanför den bortre stolpen.
Målet kom som sagt i den 24:e matchminuten. Adama Fofana pressade Landskronas målvakt, och kom nog något sent in i situationen, men domaren friade och BoIS vann boll på målvaktens rensning. Beqaj spelade in bollen mot Gabriel Altemark-Vanneryr men Landskronas Philip Andersson fick foten på bollen som seglade in i det första krysset. Ett väldigt vackert mål med Varbergsögon sett.

Halvleken ut stod lagen emot bra mot varandras anfallsförsök, och något superfarligt i målchansväg hittades inte.
I andra halvlek kom BoIS in med ett högre tempo på bollen, men det saknades ändå lite tålamod i spelet, där det gärna slogs en längre boll istället för ett kortare alternativ. Landskrona tryckte på och skapade ett gäng chanser under andra halvlek, bland annat ett skott i kryssribban. BoIS kom ganska lågt och fick för det mesta förlita sig på kontringar. Det skapades också ett par halvlägen, ofta genom Fofanas vänsterkant där han gick inåt i banan och hittade inspel.

BoIS bästa chanser i andra halvlek går att hitta i en trippelchans efter en fast situation där Albert Ejupi slog in bollen i ett andraläge. Avslutet på inlägget gick dock rakt på Landskronamålvakten och på returen lyckades inte BoIS trycka in 2-0.

I slutminuterna tryckte Landskrona på för en kvittering och kom nära ett par gånger, men Pyzdrowski och backlinjen fredade målet flertalet gånger. BoIS skulle dock få den sista chansen på en kontring, där Gabriel Altemark-Vanneryr hittade en bra boll i djupet på inbytte Eddie Tran, friläge tänkte nog de flesta då, men Landskronas mittback räddade upp situationen med en bra glidtackling. Domare Nermin Cisic blåste av matchen efter 93 spelade minuter, och BoIS tog hem tre riktigt sköna poäng!

BoIS nästa match spelas den 12/5 då grabbarna åker upp till Eskilstuna och möter AFC. Nästa hemmamatch får vi vänta på till den 19:e maj då Östers IF kommer till Påskbergsvallen. Biljetter till den matchen hittar du på varbergsbois.ebiljett.nu som vanligt. Varmt välkomna då!