Jocke Perssons och Varbergs BoIS spelartrupp fortsätter att växa fram under Januari och klubben har nu gjort klart med anfallaren Vuk Lugonjic.

Vuk Lugonjic kommer närmst ifrån IS Halmia, där han under tre säsonger i Division 2 gjort 39 mål på 69 matcher. Vuk hade 2016 en riktigt bra säsong där han gjorde 21 mål på 23 matcher. Under 2018 har han hittat nätet 11 gånger på 25.

Hur känns det att skriva på för BoIS?

Det känns riktigt bra. Målet har varit att ta klivet upp till Superettan, så fick jag chansen att visa upp mig här och den det har känts bra. Bra träningar, bra miljö och jag tycker Jocke är duktig. Jag har fått en bra känsla av honom, så det känns riktigt bra.

Du har ju haft ett par riktigt bra år i Halmia, känner du dig redo att ta klivet upp i Superettan?

Helt klart. Det var lite så att jag ville ta klivet redan förra året, men då var det fler saker som skulle stämma överens med ekonomi m.m. då jag hade ett år kvar på mitt kontrakt då.

Vad är dina styrkor på plan?

Min teknik och styrka. Djupledsspelet har blivit bättre under åren också.

Vad har du för förväntningar på 2019?

Jag har faktiskt inte funderat jätetmycket på det, utan jag tar det som det kommer. Det ska bli kul. Jag ska ta min plats och få speltid, sen får vi köra på.

Jocke Persson säger såhär om varför BoIS skriver kontrakt med Lugonjic

Vuk är en spelare som passar bra in i vår omgivning. Ung, spännande men har ändå en hel del erfarenhet från seniorfotbollen. Förra säsongen kanske inte var hans bästa, men säsongen innan dess gjorde han extremt mycket mål.

Han vill framåt och är lite mer djupledsgående kontra de alternativ vi har, så det kommer bli spännande att se vad som händer under året. Det kanske inte är en spelare som jag kommer sätta en kravbild på att han ska vara i startelvan från början, men att han ska kunna växa in i det.

Sen är han en notorisk målskytt, så det är bara frågan om han ska komma in i tempot och lite smådetaljer som gör att han ska lyckas knäcka “superettankoden” också.